Afwerkingen

De uitstraling van een vloer wordt bepaald door de beschermlaag die aangebracht wordt. Dit kan (kleur)olie zijn, lak of hardwas. Elke afwerking heeft zijn specifieke eigenschappen ten aanzien van slijtage, uitstraling en onderhoud.

Welke afwerking u uiteindelijk kiest is voornamelijk een kwestie van smaak.

Olie

Elke olie geeft het hout een matte en natuurlijke uitstraling. Olie is een veel gevraagde afwerking voor een parketvloer. De kleuren lijken eindeloos en de mooie structuur van het hout blijft zichtbaar.

Wij werken met de oliën van Rigostep en Rubio Monocoat.

Klik hier voor meer informatie

Lak

Lak is een zeer sterke en slijtvaste bescherming voor een parketvloer. De structuur in het hout wordt behouden en kan het hout er zelfs onbehandeld uit zien. Waar er voorheen alleen verschillen in glans mogelijk waren, zijn er nu tal van mogelijkheden om de vloer eerst voor te kleuren met overlakbare kleurolie.

Wij werken met de STEP en SKYLT lak van Rigostep.

Klik hier voor meer informatie

Hardwasolie

Door de toevoeging van was, krijgt het hout een extra beschermlaag bovenop het met olie verzadigde hout. Hardwasolie is er in vele kleuren en behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout. Het is in zekere zin te vergelijken met olie, beide verzadigen ze het hout.

Wij werken met de hardwasoliën van Floorservice.

Klik hier voor meer informatie