Parket aanhelen

Bij renovaties of verbouwingen is er vaak de wens om de oorspronkelijke parketvloer te behouden. Een verstandige keuze, want met parket aanhelen en plaatselijke reparaties kun je niet alleen de vloer behouden, maar ook aanzienlijk besparen, tot wel 60% van de kosten voor een geheel nieuwe vloer.

Parketrenovatie parket aanhelen plankenvloer schade
Parketrenovatie parket aanhelen plankenvloer hersteld

Na een uitbouw aan de woning ontstaat er een deel waar geen (parket)vloer ligt. Als de wens er is om de parketvloer te behouden, kan deze worden aangeheeld. De bestaande vloer wordt, zoals we dat noemen, uitgetand en klaargemaakt voor het aanhelen van de parketvloer. De dekvloer wordt indien nodig geëgaliseerd en voorzien van de juiste ondervloer.

Door planken op maat te laten maken kunnen wij ervoor zorgen dat de nieuwe planken goed in het bestaande parket past en zo mooi ingetand kan worden. Door het intanden van de planken ontstaan er geen gelijke lijnen aan de kopse kanten en zal de aanheling niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Plaatselijk aanhelen van parket

Een aanheling is niet altijd het gevolg van een grote verbouwing. Heeft u een nieuwe keuken besteld of is er een tussenwand, muurtje of open haard weggehaald, dan sluit de vloer vaak niet meer aan of er ontstaat een stuk waar geen parket ligt?
Ook dat is voor ons geen probleem!
Doordat wij niet volledige vloerdelen verwijderen en vervangen voor nieuwe delen, kunnen wij de vloer plaatselijk weer herstellen met speciaal op maat gemaakte vloerdelen. Het is hierna wel noodzakelijk om de gehele parketvloer opnieuw te schuren en af te werken om het weer tot een mooi geheel te maken.

Het resultaat is vaak verbazingwekkend en nagenoeg niet te zien!

Parketrenovatie parket aanhelen plankenvloer schade
Parketrenovatie parket aanhelen plankenvloer schade hersteld

Plaatselijke reparatie

Naast een aanheling kunnen wij uw vloer ook plaatselijk repareren. Dit is ongeveer een gelijk proces. De beschadigde vloerdelen worden voorzichtig verwijderd en de ondervloer wordt hersteld. Het nieuw te plaatsen vloerdeel is uiteraard op maat (gemaakt) en wordt netjes geplaatst. Ook hierbij zal het vaak noodzakelijk zijn om de gehele vloer opnieuw te schuren en af te werken.

In sommige gevallen is het vervangen van een vloerdeel niet nodig en kunnen we plaatselijk de schade wegwerken. Dit kan door middel van plaatselijk schuren en afwerken, spotrepair of simpelweg goed professioneel reinigen.

Parket aanhelen visgraat schade
Parket aanhelen visgraat herstel
Parket aanhelen visgraat schuren
Parket aanhelen visgraat herstel