Parket schuren

Als uw parketvloer toe is aan een nieuwe afwerking omdat deze niet mooi meer is of omdat u toe bent aan een andere kleur? Dan zal deze eerst geschuurd moeten worden. Ook als er een aanheling heeft plaats gevonden zal er geschuurd moeten worden. Als u te lang wacht met het laten aanbrengen van nieuwe beschermlagen kan een parketrenovatie noodzakelijk zijn, wat zonde is want dat brengt hogere kosten met zich mee. Daarnaast moet de vloer zwaarder geschuurd worden bij een parketrenovatie, waardoor de levensduur van uw vloer aanzienlijk verkort wordt. Laat uw parketvloer schuren en behandelen zodat uw vloer er weer als nieuw uit ziet.
Wij schuren stofvrij.

Parket stofvrij schuren

Wij gebruiken verschillende professionele schuurmachines met stofafzuiging. Zo kunnen wij uw parket stofvrij schuren. Door van grof naar fijn te schuren zorgen wij voor een optimaal mooi resultaat bij het aanbrengen van de gewenste afwerking. Bij het schuren gaat er 1 á 1,5 mm van de toplaag af. Het is wel belangrijk om te weten of uw vloer nog voldoende toplaag heeft om deze opnieuw te behandelen. De dikte van de toplaag bepaald hiermee dan ook de levensduur van de vloer.

Parketrenovatie parketvloer schuren.
parketrenovatie parket schuren vellingen frezen

Vellingen schuren en frezen

Sommige vloeren hebben een groefje tussen de planken, dit noemen wij vellingen.
Als een vloer met vellingen geschuurd wordt komen de schuurmachines niet in de velling, hiervoor hebben wij een speciale frees die de velling weer mooi kaal en strak maakt. Ook kunnen wij met behulp van een speciaal schuurblokje de vellingen schuren.

Wanneer moet u uw parket schuren?

Een parketvloer is de basis van uw interieur, maar in de loop der tijd kunnen slijtageverschijnselen de oorspronkelijke pracht van uw vloer aantasten. Krassen, deuken en dofheid kunt een vloer een versleten uitstraling geven. Overweeg het schuren van parket wanneer uw vloer duidelijke tekenen van slijtage begint te vertonen. Het is ook een goed idee als u de uitstraling van uw vloer wilt veranderen, bijvoorbeeld door een nieuwe afwerking toe te passen.

Werkwijze parket schuren en afwerken

Floortec Verlaan heeft een bewezen werkwijze voor vloer schuren die garant staat voor uitstekende resultaten. Ons proces begint met een inspectie van de vloer om de huidige staat en eventuele specifieke behoeften te beoordelen en bespreken. Onze grondige en professionele werkwijze zorgt ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet en lang meegaat.

Voorbereiding

Voorafgaand onze werkzaamheden dient de ruimte vrij te zijn van meubels en andere objecten.
Voordat wij beginnen met schuren verwijderen wij afwerklijsten en eventuele profielen. Deze worden vervolgens vervangen voorafgaand het afwerken van de vloer.

Grof en fijn schuren

Met een grove korrel schuurpapier schuren wij de bovenste laag en onvolkomenheden van de vloer. Zodra de vloer volledig grof geschuurd is, schuren wij de vloer verder met fijn schuurpapier. Door te schuren met fijn schuurpapier halen wij schuurkrassen van het grof schuren weg en maken wij het oppervlak glad.

Polijsten

Polijsten gebeurt met een zeer fijne korrel. Het polijsten van de vloer geeft een mooie glans en zorgt voor een mooi egaal resultaat.

Afwerking

Nadat de vloer geschuurd en gepolijst is, is het tijd voor de afwerking. Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk voor uw vloer die ieder zijn eigen voordelen en karakteristieken hebben. Kies voor u de afwerking die het beste past bij uw behoeften en voorkeuren.