Uw parketvloer oliën

Heeft een parketvloer van zachthout zoals eiken of beuken, of van exotische houtsoorten zoals Wengé of Merbau? U wilt ongetwijfeld dat uw vloer mooi blijft en jarenlang meegaat. Olie is een veel gevraagde afwerking voor een parketvloer en een zeer goede beschermer. Door uw parketvloer te behandelen met olie, biedt u uw vloer langdurige bescherming tegen vocht, vuil en beschadiging. Elke olie geeft het hout een matte en natuurlijke uitstraling. Graag vertellen wij u over de voor- en nadelen van uw parketvloer afwerken met olie en de mogelijke kleuren.

De voordelen van parketvloeren oliën

Het oliën van een parketvloer heeft verschillende voordelen ten opzichte van lak of hardwasolie. Hieronder vertellen wij u over de voordelen van het oliën van een parketvloer. Het is echter belangrijk op te merken dat elke afwerking zijn eigen kenmerken heeft en dat de keuze tussen lak, hardwasolie en olie afhangt van uw persoonlijke voorkeuren.

Voordelen parketvloer afwerken met olie

 • Geeft een matte en natuurlijke uitstraling.
  Oliën verbetert de natuurlijke uitstraling van het hout, waardoor de houtnerf en kleur prachtig worden geaccentueerd. Het resultaat is een warme en authentieke uitstraling
 • In veel kleuren te verkrijgen.
  De olie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten, zodat u de uitstraling van uw vloer naar wens kunt aanpassen.
 • Relatief goed plaatselijk bij te werken.
  Als er beschadigingen optreden, kunnen deze meestal plaatselijk worden hersteld zonder dat de hele vloer opnieuw behandeld hoeft te worden.
 • Een parketvloer afwerken met olie is gunstig in prijs.
  U bent voordeliger uit in het kiezen voor olie dan voor het lakken van uw vloer.
 • Beschermd tegen vocht en vuil.
  De olie dringt diep ín de poriën van het hout en beschermt daardoor het hout langdurig van binnenuit tegen water en vuil.
 • Kan in 1 dag worden opgeleverd.
  Olie geeft in één laag voldoende bescherming. Het drogen van de olie duurt ca. 8-12 uur.

Nadelen parketvloer afwerken met olie

 • Onderhoudsintensief
  Olie is sneller kwetsbaar voor vocht en vuil bij slecht of geen onderhoud.
 • Minder bestand tegen vloeistof
  De olie beschermd de vloer van binnenuit en is minder goed bestand tegen vloeistoffen
ROYL Alaska White visgraat

Benieuwd wat voor u de beste keuze is?

Wij geven u graag advies.