Sorteringen

Bij het aanschaffen van een parketvloer is er keuze uit meerde opties in kleur en afwerking, maar de eerste stap begint bij de sortering. De sortering bepaald de uitstraling van het hout.

Onder elke beschrijving van het type sortering staat in welke breedte en dikte de planken te verkrijgen zijn. Indien u vloerverwarming heeft adviseren wij om gebruik te maken van planken met een dikte van maximaal 16 mm.

Standaard

De bovenkant van het hout is spint- en scheurvrij. Gezonde vaste kleine noesten en kleurverschillen zijn toegestaan. Bij de massieve vloeren kunnen iets grotere noesten voorkomen.

Breedte: 14 cm / 18 cm / 22 cm Dikte: 16 mm / 18 mm

Parketvloer sortering eiken natuur

Country

Het karakter wordt bepaald door een zéér levendige structuur. Scheurvorming en grotere open noesten zijn toegestaan. Deze sortering valt te vergelijken met de franse sortering “Déclassé”.

Breedte: 14 cm / 18 cm / 22 cm    Dikte: 16 mm / 18 mm

Parketvloer sortering eiken mix

Rustiek

De rustiek sortering is gelijk aan de Rustiek A sortering. Het verschil zit in de aanwezigheid van harde spint. Dit is in de rustiek sortering wel toegestaan. De bovenkant is scheurvrij en de noesten moeten vast zijn. De rustiek sortering onderscheid zich door opvallende houtschakelringen.

Breedte: 14 cm / 18 cm / 22 cm Dikte: 16 mm / 18 mm

Parketvloer sortering eiken rustiek A

Exquisit

Het hout dient aan de bovenkant noest*- en scheurvrij te zijn. Grote kleur- en structuurverschillen zijn niet toegestaan. Men treft zowel dosse als kwartiers gezaagde delen aan. Bij tropische houtsoorten kan er een kleurverschil voorkomen in de exquisit sortering.

Breedte: 14 cm / 18 cm / 22 cm Dikte: 16 mm / 18 mm

Parketvloer sortering eiken exquisit

* noesten van minimale afmeting zijn hier en daar toegestaan.